Friss hírek

2009.04.16. 11:33

Elfogták a fürgedi iskola kifosztóit

<p>Elfogta a rendőrség a Tolna megyei Fürged iskolájának kifosztóit. Egy öttagú, helyi családot gyanúsít a rendőrség. A család két felnőtt tagját őrizetbe vették, a három fiatalkorú gyerekük szabadlábon van. A felnőtteket orgazdasággal, a fiúkat betöréses lopással gyanúsítják.</p>

A rendőrség szerdán fogta el az öttagú családot: két felnőttet és három fiatalkorú gyereküket. Őket gyanúsítják azzal, hogy április 3-án betörtek a fürgedi általános iskolába és elvittek onnan számítógépeket, laptopot, projektorort, mikrósütőt. Az iskolába - a rendőrség gyanúja szerint - a három fiatalkorú fiú ment be, és hozta ki a berendezéseket, a szülők pedig továbbadták azokat. A gépeket Székesfehérváron, az apa volt feleségénél találták meg - mondta a Független Hírügynökségnek Balaskó Anikó, a Tamási Rendőrkapitányság sajtóreferense. Hozzátette: a szülőket orgazdasággal, a három gyereket pedig betöréses lopással gyanúsítják. Előbbiek akár három évig, utóbbiak akár öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak. A szülőket őrizetbe vették, a fiúk szabadlábon védekezhetnek.

A fürgedi iskola pár hónapja, pályázaton nyerte az új számítógépeket. Április 3-án törtek be az épületbe és - a gépeken kívül - kávéfőzőt, mikrósütőt, serlegeket, tollakat, projektort, dvd lejátszót is elvittek. Az önkormányzat csőd közeli állapotban van, ezért nem tudott segíteni az iskolának. Az intézmény viszont nem pályázhatott újra, mivel egyszer már nyert eszközbeszerzésre pénzt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!