Friss hírek

2009.04.16. 16:09

Egy 47 éves munanélküli nő az új "énekessztár"

<p>Újabb "csiszolatlan gyémántot" fedeztek fel a brit "Ki mit tud?"-on, a "Britain s Got Talent" című versenyen. Az új "csillag" egy 47 éves, munkanélküli skót nő.</p>

A zsűritagok nevettek, amikor a munkanélküli Susan Boyle, aki jelenleg egy jótékonysági szervezetnek dolgozik önkéntesként, kijelentette a selejtezőben, hogy hivatásos énekes szeretne lenni. A nem éppen manöken arcú és alkatú asszony még azt is mondta, hogy őt még soha nem csókolta meg senki. Azután elénekelte az "Álmodtam én egy álmot dalt" a Nyomorultak című musicalből, és mindenkinek leesett az álla.

A siker bizonyítéka, hogy a múlt hétvégén 12 millióan nézték meg Susan klipjét a YouTube-on. Állítólag az amerikai szinésznő, Demi Moore könnyezni kezdett, amikor látta a klipet. A nemzetközi sajtó munkatársai pedig hajszolják a 47 éves skót nőt, hogy adjon nekik interjút.

"Susan elbűvölte a közönséget, a zsűrit, és az egész világot fantasztikus előadásával."- nyilatkozta Tom Kerr, a West Lothian tanács vezetője. Itt él Susan Boyle a Pebbles nevű macskájával. A helyi újság szerint Susan produkcióját a Beatles 60-as évekbeli teljesítményéhez lehet csak mérni.

Áradozik az amerikai média is a CNN-től a nagy országos lapokig. Kicsit nyersen fogalmazott egy ausztrál újság, amikor azt írta, hogy " a brit tehetségműsorban egy skót szűz, Susan Boyle lenyűgözte a világot."

A brit "Ki mit tud?"-on egy Paul Potts nevű férfi volt az első gyémánt. A negyven felé közelítő, kövérkés, hibás fogazatú mobiltelefon-ügynök nyerte két éve a versenyt, és CD-jéből egy hét alatt százezer darab kelt el. Ehhez persze kellett egy operasláger is. De ahogy Paul előadta PucciniTurandotjából a Nessun Dorma-t, azzal milliókat varázsolt el.

Susan Boyle azt nyilatkozta, hogy 12 éves kora óta énekel, és mindig az volt a vágya, hogy képességét nagyközönség előtt is bemutassa. Amikor a Nyomorultak betétdalát elénekelte,.a nagyhatalmú zenei guru, a Simon Cowell vezette zsűri elképedt, és állítólag Glawgow-ban talpra ugrottak a tévénézők otthon és a nyilvános helyeken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!