Friss hírek

2009.04.03. 13:51

DOPPING: Újabb letartóztatások Ausztriában

<p>Újabb öt gyanúsított letartóztatását jelentette be pénteken a bécsi ügyészség a csütörtöki három elfogás után a néhány hete kirobbant osztrák doppingbotrány kapcsány. Az osztrák hatóságok így már több mint egy tucat embert vettek őrizetbe február óta, köztük az ismert sí edzőt, Walter Mayert.</p>

A most elfogottak nevét nem hozták nyilvánosságra, de még jelenleg is aktív edzőkről van szó. A gyanú szerint dopping-szerekkel kereskedtek. A bécsi ügyészség csütörtökön három elfogásról számolt be, de március közepe óta többek között már Walter Mayer sí edző és Stefan Matschiner kerékpár-menedzser is rács mögött ül. Őket azért vették őrizetbe, mert valószínűleg tiltott szereket adtak versenyzőiknek. Ennek kapcsán még márciusban egy biciklist, Christof Kerschbaum-ot, valamint egy bécsi gyógyszerészt is őrizetbe vettek, igaz, utóbbit azóta már elengedték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!