Friss hírek

2009.04.19. 15:56

Critical Mass: elindultak a biciklisek

<p>Megkezdődött a Critical Mass, azaz kritikus tömeg névre keresztelt biciklis demonstráció szombaton délután három óra körül Budapesten. A kerékpárosok az I. kerületi Tabánból indultak, majd több híd és nagy budai illetve pesti csomópont érintésével a Városligetig tekernek. Ott a szokások szerint a biciklik magasba emelésével zárul a program. Az út hossza 12 kilométer, a tervek szerint ezt két és fél óra alatt teszik meg.</p>

László János, a Magyar Kerékpáros Klub elnöke a Független Hírügynökségnek néhány perccel a délután három órás indulás után azt mondta, hogy nagyon sokan vannak. Akkor a menet eleje már az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tartott, a legtöbben pedig még csak vártak arra, hogy nekikezdhessenek az útnak.

A biciklisek a Tabánból indultak, az Erzsébet híd, Astoria, Kálvin tér, Ferenciek tere, Erzsébet híd, Attila út, Alagút, Lánchíd, Kossuth tér, Alkotmány utca, Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út érintésével a Városligetbe tekernek. Az autósok ezért ezeken a helyeken korlátozásra számíthatnak.

A tavalyi Critical Mass felvonuláson a szervezők becslései szerint 80 ezren voltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!