Friss hírek

2009.04.05. 20:58

Az SZDSZ OT támogatja Bajnai jelölését

<p>Az SZDSZ Országos Tanácsa (OT) 62 igen és 21 nem szavazat mellett vasárnapi ülésén támogatásáról biztosította Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölését - jelentette be vasárnap este az OT elnöke. Szent-Iványi István hozzátette: a testület úgy döntött, hogy a párt ügyvivői testületének (üt) ad felhatalmazást arra, hogy a leendő kormány névsora és részletes programja ismeretében döntsön a végleges támogatásról. Várhatóan a jövő hét elején írják alá az SZDSZ-es országgyűlési képviselők a Bajnai Gordon-féle javaslatcsomagot. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a frakció valamennyi tagja ellátja-e kézjegyével a dokumentumot.</p>

Az OT felhatalmazása arról szól, hogy az ügyvivői testület támogatni tudja majd a létrejövő kormányt, ha az megfelel az SZDSZ feltételeinek - mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján a párt elnöke. Fodor Gábor hozzátette: azért nem végleges a döntés, mert egyelőre még nem látták a névsort és végleges programot sem ismerik. A felhatalmazás értelmében az üt akkor hozhat döntést az új kormány támogatásáról, ha annak programja és névsora megfelel az SZDSZ előzetes várakozásainak.

Az OT ülésén nem volt szó nevekről, erről a leendő kormányfőnek kell majd döntenie. Fodor Gábor hozzátette: senki sem jelezte, hogy kilép a SZDSZ-ből vagy frakciójából. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a frakció valamennyi tagja támogatja-e majd az új kormányfőt, így az esetleges szankciókról sem döntöttek.

Az ülésen Bajnai Gordon kormányfő-jelölt is részt vett, ismertette programját és válaszolt az OT tagjainak kérdéseire.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!