Friss hírek

2009.04.06. 05:27

Az állatvédők is készülnek a Húsvétra

<p>Állatvédelmi járőrözést tartott tegnap, a húsvétot megelőző vasárnap az Orpheus Állatvédő Egyesület az ünnepre vásárolható kisállatok védelmében. A szervezet szerint aggasztó, hogy több helyen már száz forintért lehet csibét vagy nyuszit vásárolni, amelyek az ünnepek után gyakran utcára, menhelyre, vagy kukába kerülnek.</p>

Az egyesület közleménye szerint vasárnap az önkénteseik benéztek a nagyvárosokban működő állatkereskedésekbe, és kisebb - nagyobb piacokon is kutattak a vásárolható élő ajándékok után. Állatvédelmi szempontból aggasztó, hogy már száz forinttól kapható naposcsibe, vagy nyúl, ami az ünnepi készülődés közepette felelőtlen élőállat vásárlásra ösztönözheti a gyanútlan járókelőket.

A felelőtlenül megvásárolt élő ajándék az ünnepek után gyakran kerül utcára, menhelyre, kukába. Az állatok érezni, éhen halni képes élőlények, tartásuk felelősséggel jár, nem lehet unott teherként a könyvek mellé, a polcra dobni őket - írják az állatvédők. Az egyesület azt javasolja, senki ne vegyen élő állatot ajándékba Húsvétra. Az állatvédők azt ajánlják, hogy ehelyett a szülők - ha a gyerekük állatot akar - vigyék el őt valamelyik állatkertbe, ahol megsimogathatja, etetheti, megismerheti közelebbről is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!