Friss hírek

2009.04.09. 17:59

Aradról akarnak ivóvizet importálni Békés megyébe

<p>Aradról szállítanának Békés megyébe ivóvizet. Az ezt illető szándéknyilatkozatot a Békés megyei önkormányzat csütörtökön juttatta el a romániai megye vezetéséhez - jelentette a Mediafax hírügynökség.</p>

A két megye együttműködését koordináló Arad-Békés megyei vegyesbizottság csütörtökön ülésezett Romániában. A találkozó egyik napirendi pontja az ivóvíz Magyarországra szállításának kérdése volt. "Ezt az indokolja, hogy a magyar megyében igen magas a víz arzéntartalma, ami akár egészségügyi problémákat is okozhat" - ismerteti az Arad megyei tanács közleményét a Mediafax.

Az aradi hatóságok egyetértenek a magyar fél kérésével, ugyanis a megye természetes ivóvíz-tartalékainak csak kis mennyiségét használják el. A két megye vízvállalatai jelenleg a víz Magyarországra szállításának módozatán dolgoznak. Ezt aztán mindkét önkormányzatnak el kell fogadnia majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!