Friss hírek

2009.04.18. 12:25

Április 28-án látogat L Aquilába XVI. Benedek pápa

<p>Április 28-án L Aquilába, a múlt hétfői pusztító földrengés által leginkább sújtott dél-olaszországi városba látogat XVI. Benedek pápa - jelentette be a Vatikán szombaton. A katolikus egyház feje már korábban ígéretet tett arra, hogy még áprilisban felkeresi Abruzzo tartományt, ahol a földmozgás csaknem háromszáz áldozatot követelt.</p>

A pápai látogatás a katasztrófa sújtotta területen nem példa nélküli: XVI. Benedek elődje, II. János Pál pápa is felkereste a szintén közép-olaszországi Umbria régiót, ahol 1997-ben súlyos földrengés történt, amely egyebek mellett Assisi Szent Ferenc híres székesegyházát is megrongálta.

A múlt heti földrengésben a legfrissebb adatok szerint 295 ember vesztette életét - az utolsó áldozat csütörtökön halt meg egy római kórházban, ahol súlyos sérülésekkel ápolták. A hatóságok azonban tíznél több embert tartanak még mindig eltűntként számon. A túlélők keresését - a tervek szerint - vasárnap fejezik be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!