Friss hírek

2009.04.24. 17:14

Államtitkári kinevezéseket adott át Sólyom László

<p>Államtitkári kinevezéseket adott át Sólyom László köztársasági elnök pénteken. A 20 államtitkár közül 14-en korábban is ugyanazt a posztot töltötték be, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium új államtitkára pedig a környezetvédelmi tárca államtitkára volt. A héten összesen 49 szakállamtitkárt is kineveztek.</p>

A miniszterelnök javaslatára Sólyom László az Egészségügyi Minisztérium államtitkárává nevezte ki Vojnik Máriát, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárává Gőgös Zoltánt, a Honvédelmi Minisztérium államtitkárává Vadai Ágnest, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkárává Avarkeszi Dezsőt és Juhász Gábort, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkárává Kling Istvánt, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkárává Oláh Lajost, a Külügyminisztérium államtitkárává Szabó Vilmost, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárává Baja Ferencet, Csizmár Gábort, Iváncsik Imrét, Szigetvári Viktort és Újhelyi Istvánt, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkárává Burány Sándort és Varjú Lászlót, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkárává Arató Gergelyt, az Önkormányzati Minisztérium államtitkárává Jauernik Istvánt, a Pénzügyminisztérium államtitkárává Katona Tamást, a Szociális és Munkaügyi Minisztér! ium államtitkárává pedig Korózs Lajost és Simon Gábort.

Tordai Csaba, a Miniszterelnöki Hivatal jogi és közigazgatási államtitkára jövő szerdán veszi át kinevezését az államfőtől.

Új államtitkárok a kormányban Kling István, Katona Tamás, Szabó Vilmos, Újhelyi István és Szigetvári Viktor.

A szerdai és csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent a Bajnai Gordon kormányfő által április 21-i, illetve 23-i hatállyal kinevezett szakállamtitkárok névsora is: eszerint összesen 49 szakállamtitkárt neveztek ki eddig, közülük 8-at a Miniszterelnöki Hivatalba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!