Friss hírek

2009.04.18. 08:13

A valódi "Q"-t keresi a brit titkosszolgálat

<p>A Bond-filmekből ismert "Q" munkájára keres megbízható szakembert a brit belföldi titkosszolgálat, az MI5. A leendő munkatárs pontos pozíciója "vezető tudományos tanácsadó" lesz, feladata pedig, hogy vezesse és koordinálja a szervezet tudományos és technológiai munkálatait - áll az MI5 weboldalán közzétett hirdetésben.</p>

Az állásra bárki jelentkezhet, aki megfelelő ismeretekkel és tapasztalattal rendelkezik a technológiai tudományágak területén, és tisztában van a szakterület legújabb vívmányaival. John Beddington, a londoni kormány tudományos főtanácsadója ugyanakkor valószínűtlennek tartja, hogy az új munkatárs feladata egy Aston Martin fegyverrendszerének megtervezése lenne. Mint a BBC-nek elmondta, a cél, hogy a jelölt technikai és tudományos irányításával a titkosszolgálat egy lépéssel az ország ellenségei előtt járhasson.

Az MI5 legújabb munkatársa feladata szerint terrortámadásokat fog meghiúsítani, ellehetetleníti a Nagy-Britannia elleni kémtevékenységet, munkájával védi az ország infrastruktúráját, és meggátolja a tömegpusztító fegyverek terjedését. A munka várhatóan heti 2-3 napos elfoglaltsággal jár, tehát a leendő tanácsadót részmunkaidőben foglalkoztatja majd a titkosszolgálat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!