Friss hírek

2009.04.10. 21:04

A nyuszi hozza az Obama-lányok kutyáját?

<p>"Csontot dobott" a kíváncsiaknak az amerikai elnök, amikor végre nyilatkozott - még ha szűkszavúan is - a régóta várt elnöki kutyáról. Barack Obama a gazdasági szakértőkkel folytatott pénteki megbeszélését követő sajtótájékoztatón arra engedett következtetni, hogy a leendő "first dog" hétfőn érkezik a Fehér Házba.</p>

Az elnök sajtótájékoztatóján az eb érkezésének időpontját firtató újságírói kérdésekre előbb viccelődve úgy válaszolt: "Ez szigorúan titkos információ." Végül azonban így folytatta: "Jön Önök közül valaki a húsvéti tojáskeresésre? Nagyszerű. Alig várom, hogy találkozzunk hétfőn..." Az újságírók szerint Obama ezzel arra utalt, hogy a hagyományos húsvét hétfői tojáskeresés során mutatkozhat be a rég vár négylábú.

Obama még tavaly ígérte meg lányainak, a tízéves Maliának és a hétéves Sashának, hogy egy kiskutyával kárpótolja őket, amiért az elnökválasztási kampány idején olyan szigorúan bánt velük. A találgatások azóta zajlanak Amerikában, hogy mikor és milyen ebbel lepi meg apjuk a lányokat.

Utóbbi kérdésre a first lady februárban megadta a választ. Michelle Obama egy lapinterjúban úgy nyilatkozott, hogy a család portugál vízikutyát választott, és valószínűleg egy menhelyről hozzák majd el. Erre a fajtára azért esett a választásuk, mert a portugál vízikutyának nem hullik a szőre, így nem árt Malia allergiájának.

Az elnöki kutyák egyébként régóta az érdeklődés középpontjában állnak az Egyesült Államokban. Calvin Coolidge 1923-as megválasztása óta ugyanis mindig volt legalább egy eb a washingtoni Fehér Házban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!