Friss hírek

2009.04.06. 17:12

50 milliárd a fejlettebb járóbeteg-ellátásért

<p>Ötvenmillió forintból fejlesztik a magyar járóbetegellátási rendszert. Ebből 16 új járóbeteg központ épült eddig, de még további 5-10 készülhet, tucatnyit pedig felújítanak - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter Szentendrén, az Egészségügyi Intézet fejlesztésére nyert támogatási szerződés aláírásakor. A szükséges pénzt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) biztosítja.</p>

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 480 milliárd forint pályázati támogatást biztosít egészségügyi fejlesztésekre. Ennek több mint tíz százalékát a járóbeteg szakellátás korszerűsítésére fordítják. Ezen belül is kiemelt ügynek számít a kistérségi egészségügyi intézmények fejlesztése- nyilatkozta Székely Tamás. Ebből 20-25 új központot hozhatnak létre - ebből 16 már el is készült, és tucatnyit pedig rendbe tesznek - tette hozzá az egészségügyi miniszter.

Székely Tamás kiemelte, hogy az NFÜ Regionális Operatív Program keretében 30 pályázó között 25 milliárdot osztanak szét fejlesztésre. Az egyik nyertes pályázó Szentendre önkormányzata, mely jelenleg 700 millió forint támogatást nyert. Diez Ferenc, a város polgármestere elmondta: a csaknem 100 ezer embert kiszolgáló intézet modernizálása nélkülözhetetlen egy jobb városi és kistérségi jövőhöz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!