Friss hírek

2009.04.04. 06:31

13 halott egy amerikai lövöldözésben

<p>Egy magányos gyilkos 13 embert ölt meg egy bevándorlási központban az amerikai New York államban, majd minden bizonnyal magával is végzett - közölte pénteken az amerikai rendőrség. A megtámadott épületből 37 embert menekítettek ki, közülük négyen súlyosan megsebesültek. A CNN amerikai hírtelevízió információi szerint a lövöldöző egy negyvenéves, vietnámi származású férfi volt. Tettének okai egyelőre ismeretlenek.</p>

A bevándorlóknak segítséget nyújtó "American Civic Association" (ACA) nevű civil szervezet épületében 14 holttestet találtak a rendőrség emberei, és "nagyon jó okunk van azt gondolni, hogy a gyilkos is a halottak között van" - közölte Bingham város rendőrfőkapitánya. Joseph Zikuski elmondta, hogy 37 embert menekítettek ki az épületből, közülük négyen sebesültek meg, és mindegyikük kritikus állapotban van.

A CNN információi szerint a lövöldöző egy vietnámi származású, a negyvenes évei elején járó férfi volt, akiknek egy közeli településen lévő lakását a rendőrség már átkutatta. Zikuski elmondása szerint az angolul rosszul beszélő gyilkos nemrég vesztette el munkahelyét, és nagyon maga alatt volt.

A két pisztollyal felfegyverkezett férfi először autójával eltorlaszolta az épület hátsó bejáratát, majd a főbejáraton belépve azonnal tüzet nyitott a két recepciósra. Az egyikük rögtön meghalt, de haslövést kapott kolléganője előbb halottnak tetette magát, majd a pult alá bújva telefonált a rendőrségnek. Közben a lövöldöző belépett egy terembe, és válogatás nélkül tüzelni kezdett.

A főkapitány elmondása szerint az első rendőrök két perc múlva értek a helyszínre, de addigra már vége volt a lövöldözésnek, miután a gyilkos magával is végzett. Ennek ellenére több tucatnyian négy órát töltöttek az épület pincéjében, mivel nem lehetett tudni, hogy az épület biztonságos-e.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!