Friss hírek

2009.02.28. 06:29

Ételmérgezés a világ egyik legjobb éttermében?

<p>Ideiglenesen bezárták a világ egyik legjobb éttermének számító brit Fat Duck vendéglőt, miután több mint harminc vendég lebetegedett - jelentette be szombaton az étterem tulajdonosa. A sztárszakács Heston Blumenthal 1995-ben nyitotta meg London melletti éttermét, amely 2004-ben kapta meg harmadik Michelin-csillagot, és egy évvel később a világ legjobb éttermének választották.</p>

A Londontól nyugatra található Bray faluban lévő étterem vendégei három hete kezdtek el arról panaszkodni, hogy rosszul lettek a vendéglőben elfogyaszott vacsora után. Több mint harminc ember jelzett hányást, hasmenést és influenza-szerű tüneteket.

Blumenthal a brit lapoknak nyilatkozva elmondta, hogy saját ételbiztonsági tanácsadója, és a helyi közegészségügyi hatóság sem talált semmi gyanúsat, amikor kedden átvizsgálták az éttermet. A több főzőműsort is készített sztárszakács ezután úgy döntött, hogy elővigyázatosságból bezárja a vendéglőt, amíg ki nem derül, hogy miért betegedtek le vendégei.

Heston Blumenthal szerint még azt is ellenőrizték, hogy melyik pincér szolgált fel azoknál az asztaloknál, ahol a később rosszul lett vendégek ültek, de ez sem vezetett eredményre.

A The Independent című brit lap információi szerint egy hét zárva tartás több tízezer fontjába kerül a szakácsnak. Az éttermet 2005-ben a világ legjobb éttermének választotta a Restaurant című szaklap nemzetközi szakácsok és étteremkritikusok szavazatai alapján, és azóta a lista második helyét foglalja el. A vendéglőbe legalább egy hónapra előre le van foglalva minden asztal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!