Friss hírek

2009.01.24. 07:12

Tűzijáték miatt égett le szilveszterkor a bangkoki szórakozóhely

<p>Tűzijáték miatt gyulladt ki a szilveszteri buli közben leégett bangkoki szórakozóhely a hivatalos nyomozás eredménye szerint - közölte szombaton egy thaiföldi rendőrtábornok. A Santika klubban kitört tűzvészben 65 ember halt meg, és több mint kétszázan megsérültek. Eddig öt ember ellen tettek feljelentést.</p>

A rendőrségi nyomozás szerint tűzijáték miatt keletkezett a Santika klubban kitört tűzvész - közölte a thaiföldi rendőrfőkapitány helyettese az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. A rendőrtábornok azt nem árulta el, hogy a színpadon alkalmazott pirotechnika, vagy a közönségnek kiosztott csillagszórók okozták a tüzet. A részleteket hétfőn, a nyomozás eredményeinek hivatalos nyilvánosságra hozatalakor közlik.

A rendőrség pénteken vádat emelt a szórakozóhely három vezető beosztásban dolgozó munkatársa ellen, hanyagságból elkövetett emberölés miatt. A hónap elején két másik férfi ellen már vádat emeltek.

A hatóságok korábbi közlése szerint az ezer férőhelyes éjszakai klub nem volt felszerelve a megfelelő biztonsági berendezésekkel: hiányoztak az vízpermetező oltófejek, és a kijáratokat mutató jelzéseket nem lehetett látni. A rendőrség közlése szerint a Santika működési engedélyét 2004-ben biztonsági okokból bevonták, de egy fellebbezés miatt azóta is legálisan működhetett.

A főleg a bangkoki elit körében népszerű szórakozóhely a "Viszlát Santika" néven hirdetett szilveszteri buli közben, röviddel éjfél után gyulladt ki. Már akkor arra gyanakodtak, hogy a földszinti teremben játszó zenekar műsora közben alkalmazott tűzijáték vagy a vendégeknek adott csillagszórók okozták a tűzvészt. A tragédiának 65 halálos áldozata volt, és több mint kétszázan sérültek meg. Többeket a menekülő tömeg taposott halálra.

Ezek is érdekelhetik