Friss hírek

2009.01.22. 08:28

Több tízezer parkolóper indulhat újra - MTV

<p>Várhatóan csak a nagyobb összegről szóló ügyeket viszik ismét bíróság elé a parkolási társaságok azok közül, amelyeket egy tavaly nyári törvény értelmében megszüntettek, most viszont folytathatnak - legalább is erre számít a Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke. Kovács Kázmér a Magyar Televízió Az Este című műsorában szerdán elmondta: az Alkotmánybíróság mostani döntése után a parkoló társaságok elvileg kérhetik, hogy a tavalyi törvény miatt felfüggesztett ügyek folytatódjanak. A bíróságoknak viszont ilyenkor azt is vizsgálniuk kell, hogy a parkoló cégek miért csak évekkel később próbálnak behajtani például 2002-es vagy 2003-as parkolási bírságokat.</p>

A szakember szerint a társaságok valószínűleg csak a nagyobb összegről szóló ügyeket viszik majd újra perre, a kisebbről szólóknál ezt nem kockáztatják meg. Kovács Kázmér azt nem tudta megmondani, hogy mit jelenthet a nagyobb összeg, meglátása szerint 50 vagy akár 100 ezer forint lehet a határ.

A parlament még tavaly júniusban fogadott el egy törvénymódosítást, ami szerint a parkolási díjak miatt folyamatban lévő pereket meg kell szüntetni, ha az adott parkolás óta több mint egy év telt el. Az Alkotmánybíróság kedden azonban megsemmisítette ezt a rendelkezést.

A tv2 Tények című hírműsorában szerda este az hangzott el: gondolkodik a kormány azon, hogyan tudná pótolni a parkolási bírságokkal kapcsolatos törvényt.

Ezek is érdekelhetik