Friss hírek

2009.01.30. 15:35

TENISZ: Nadal maratoni csatában győzte le a hősiesen küzdő Verdascót

<p>Eldőlt, hogy Rafael Nadal lesz Roger Federer ellenfele az ausztrál nyílt teniszbajnokságon (Australian Open), miután a pénteki elődöntőben öt óra 14 perc játék után -amely a leghosszabb a melbourne-i viadal történetében -, öt játszmában legyőzte a torna meglepetésemberét, a spanyol Fernando Verdascót.</p>

Az első szettben fej-fej mellett haladt a két spanyol, így a rövidítésre marad a döntés. A tie-breakben Verdasco koncentrált jobban, így Nadal elkönyvelhette első játszmavesztését a torna során. A második szettben tovább remekelt Verdasco, de Nadalnak sikerült elvennie ellenfele adogatását, és 6:4-gyel egyenlített.

A harmadik szettben a világelső kétszer is lebreakelte honfitársát, ám Verdasco mindkétszer azonnal visszavette adogatását, így ismét következhetett a rövidítés, ahol Nadal koncentrált jobban, és máris átvette a vezetést. A negyedik játszma is kiélezett küzdelmet hozott - amit az is jelez, hogy egyik játékosnak sem volt break-lehetősége -, így ismét a tie-breakre marad a döntés. A rövidítésben Verdasconak nem remegett meg a keze, Nadalnak viszont igen, így következhetett a döntő szett.

Az ötödik játszmában Nadalnak több break-lehetősége is volt, de ezeket nem tudta kihasználni, ám 5:4-nél Verdasco az egyenlítésért szerválhatott, ahol nagyon nagyot hibázott. A világelső már 40:0-ra vezetett, de Verdasco visszajött 40:30-ra, ám ekkor ütött egy kettőshibát, így Nadal 6:7, 6:4, 7:6, 6:7, 6:4 arányban győzött, és bejutott a fináléba.

A meccsen egyébként megdőlt a leghosszabb meccs rekordja, hiszen ez a találkozó 5 óra 14 percig tartott. A korábbi csúcstartó a Boris Becker - Omar Camporese meccs volt, amely öt óra 11 percig tartott.

Australian Open, férfi egyes, elődöntő:
Rafael Nadal (spanyol) - Fernando Verdasco (spanyol) 6:7, 6:4, 7:6, 6:7, 6:4

Ezek is érdekelhetik