Friss hírek

2009.01.21. 15:52

Péntektől válságtanácskozás-sorozatot indít a kormányfő

<p>Világgazdasági elemzőkkel, közgazdászokkal, civil- és szakszervezetekkel, tárcavezetőkkel ül le tárgyalni a válságkezelés lehetőségeiről Gyurcsány Ferenc miniszterelnök annak a megbeszélés-sorozatnak a keretében, amely péntektől hétfőig tart - jelentette be Budai Bernadett kormányszóvivő szerdán.</p>

Gyurcsány Ferenc azután döntött a válságtanácskozás-sorozat elindításáról, hogy a hét elején megjelent az Európai Bizottság idei évre vonatkozó, a korábbiaknál jóval borúlátóbb prognózisa - mondta a kormányszóvivő.

A miniszterelnök pénteken világgazdasági elemzőkkel ül le tanácskozni, szombaton az érintett tárcák, így a pénzügyminisztérium, a szociális és munkaügyi, a közlekedési, a nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztérium, valamint a Miniszterelnöki Hivatal vezetőivel tágyal. Gyurcsány Ferenc vasárnap civil szervezetek képviselőivel, az Országos Érdekegyeztető Tanács reprezentatív szakszervezeteinek vezetőivel, valamint a Reformszövetséggel, a Gazdasági és Szociális Tanács prominenseivel értekezik. Hétfőn a legnevesebb közgazdászdászokkal találkozik a kormányfő.

A jövő hét csütörtöki rendkívüli parlamenti ülésen nem jelentenek be a válsággal kapcsolatos semmilyen konkrét intézkedést - mondta kérdésre válaszolva Budai Bernadett. A kormány az ülésen az elveket, az irányokat szeretné megvitatni. Példaként említette, hogy arra szeretnének választ: mi legyen az alapja a juttatásoknak az alanyi jog vagy a rászorultság. A kormányszóvivő egyúttal cáfolta, hogy bármilyen döntés született volna már a családi pótlék, vagy egyéb más juttatás esetében.

Ezek is érdekelhetik