Friss hírek

2009.01.30. 09:33

Már volt börtönben a szombathelyi "békés rabló"

<p>Halált okozó testi sértés miatt már volt börtönben az a férfi, aki a héten két bankot is megpróbált kirabolni Szombathelyen, először ráadásul csak kérte a pénzt és ő maga várta meg a helyszínen a kiérkező a rendőröket. Közben a bíróság már előzetes letartóztatásba helyezte.</p>

Már volt börtönben a szombathelyi "békés rabló" - erősítette meg a Blikk információját a Független Hírügynökségnek Hollósi Gábor, szombathelyi rendőrkapitány. Mint mondta, halált okozó súlyos testi sértés miatt ítélték el. Négy év körüli büntetést kapott és kedvezménnyel tavaly áprilisban szabadult.

A rendőrkapitány elmondta azt is, hogy a férfit közben a városi bíróság két rablási kísérlete miatt csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte harminc napra.

A férfi a héten kétszer is megpróbált kirabolni egy-egy szombathelyi bankot. Hétfőn a Budapest Bank fiókjába ment be fegyver és álarc nélkül, majd a pénztárostól pénzt kért. Az alkalmazott azonban nem adott neki, hanem hívta a rendőröket, akiket a támadó meg is várt a helyszínen. Akkor őrizetbe vették, másnap azonban elengedték. A férfi így szerdán ismét rabolni próbált, az OTP egyik fiókjába ment be. Már kés is volt nála, amivel hadonászott is. A biztonsági őr tartotta vissza, míg a kihívott rendőrök megérkeztek.
A férfi korábban indítékairól annyit mondott a rendőröknek, hogy rossz egészsége miatt volt szüksége pénzre, illetve arra, hogy olyan helyre kerüljön, ahol megfelelő ellátást kap.

Ezek is érdekelhetik