Friss hírek

2009.01.26. 11:28

LABDARÚGÁS: Dél-Afrikát nem érdekli a világbajnokság

<p>Arra panaszkodnak a 2010-es dél-afrikai labdarúgó világbajnokság szervezői, hogy az ország népét egyáltalán nem hozza lázba, hogy egy év múlva a világ futball elitje látogat az afrikai országba.</p>

"Az a baj, hogy csak nagyon kevesen érzik ennek az eseménynek a jelentőségét" - jelentette ki a 2010-es Világbajnokság Szervező Bizottságának (LOC) elnöke, Irvin Khosa 500 nappal a vb kezdete előtt.

"Ez a világbajnokság nem Irvin Khosa világbajnoksága, hanem 45 millió dél-afrikaié. Fontos, hogy magunkénak érezzük ezt a világbajnokságot, mert ez a mi világbajnokságunk" - tette hozzá az elöljáró.

A LOC szerint a 2010-es torna hatalmas gazdasági fellendülést hozhat Dél-Afrika számára, amely segíthet átvészelni a világgazdasági válságot. "A várható adóbevételek, a közvetítési jogok eladása és a jegyek árusítása mind segíteni fogják a gazdaságunkat. A világbajnokság segíthet Dél-Afrikának, hogy elkerülje a recessziót" - magyarázta Khosa.

A LOC elnöke azt is elárulta, hogy a szervezőbizottság hétfő délután találkozni fog a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) tisztségviselőivel, hogy megbeszéljék a fontosabb dolgokat. A tárgyaláson szó lesz a 2010-es világbajnokság protokolljáról, valamint a Konföderációs Kupáról is, amit idén júniusban rendeznek az országban.