Friss hírek

2009.01.26. 17:07

Közadakozásból csökkentik a csornai kórház adósságát

<p>Eddig több mint nyolcmillió forint gyűlt össze a csornai kórház javára közadakozásból. A tulajdonos önkormányzat még tavaly októberben küldött csekket a kórház ellátási területén élőknek azzal, hogy aki tud segítsen. A befolyt összeget az intézmény 270 millió forintos adósságának csökkentésére fordítják.</p>

Eredetileg az önkormányzat 2008 év végig várta a csekken érkező adományokat. Az adakozási kedvet látva azonban úgy döntöttek, még egy évig folytatják az akciót- mondta el a Független Hírügynökségnek Turi György polgármester. Három hónap alatt csaknem ezernyolcszáz magánszemély és cég adakozott, több mint 8 millió forint értékben.

A csornai Margit kórház adóssága 2004 óta halmozódik. 2008-ban több mint 300 millió forintos hiánnyal kezdték az évet. Ekkor döntött úgy a tulajdonos önkormányzat, hogy közadakozási akciót hirdet.

A kórház maga is próbál lefaragni kiadásaiból. Az egyik épületet szinte teljesen kiürítették, ezzel is csökkentve költségeiket. Az itt felszabaduló helyen VIP részleget alakítottak ki - mondta el Dr. Boga Attila a kórház megbízott igazgatója. Ennek bevételéből állják például a fűtés-számlát.

Ezek is érdekelhetik