Friss hírek

2008.09.18. 16:53

Elfogatási parancsot adtak ki Tito unokája ellen Szerbiában

<p>A belgrádi kerületi bíróság csütörtökön elfogatási parancsot adott ki Edvard Broz, Josip Broz Tito néhai jugoszláv elnök unokája ellen, mivel folyamatosan nem jelent meg a bírósági idézésekre. Legutóbb szerdán maradt távol a főtárgyalás folytatásáról. Edvard Broz felett egy 1992-ben általa előidézett halálos kimenetelű közlekedési baleset ügyében ítélkeznek.</p>

Edvard Broz januárban már három napig vizsgálati fogságban volt, azt követően, hogy letartóztatták a szerb-horvát határon. Mivel akkor megfogadta, hogy a jövőben eleget tesz a bírósági idézéseknek, s megjelenik a tárgyalásokon, a bíróság szabadlábra helyezte. Az egyetlen intézkedés ellene akkor az volt, hogy bevonták útlevelét.

Azóta azonban nyoma veszett. Még az ügyvédje sem tesz eleget a felszólításoknak. Az előállítására kiküldött rendőrök a szomszédoktól tudták meg, hogy lakásából már hónapokkal ezelőtt elköltözött. Új címe ismeretlen.

Edvard Broz ittasan vezetve idézett elő közlekedési szerencsétlenséget 1992 augusztusában. Akkor életét vesztette a kocsiban mellette ülő utas, ő maga és fia súlyos, másik két utasa pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!