Friss hírek

2008.08.28. 18:32

Szegedre érkezett a diszkrimináció-ellenes kamion

<p>Az Európai Bizottság: "Sokszínűségért. A diszkrimináció ellen." elnevezésű kampányának kamionja csütörtökön érkezett Szegedre. Az öt évvel ezelőtt indult kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a vallás, a hit, a fogyatékosság, az életkor, a szexuális irányultság és a faji vagy etnikai hovatartozás miatt elszenvedett megkülönböztetés jogtalanságára. A színes információs kamion tíz EU-tagállam húsz városában áll meg.</p>

Az érdeklődők a kisebbségi ombudsman munkatársaitól és az Egyenlő Bánásmód Hatóságtól megtudhatták, mit jelent a diszkrimináció az álláskeresés során, illetve milyen lépéseket tehetnek jogaik érvényesítéséhez.

A kampány helyszínén szórakoztató, interaktív programokkal népszerűsítették az előítélet-mentes társadalom gondolatát. Így mindenki a maga bőrén tapasztalhatta például, hogy milyen érzés tolószékben élni, ha végighajtott az erre a célra létrehozott akadálypályán. A csütörtöki kerekasztal-beszélgetésen a sokszínű társadalomról vitatkoztak civil egyesületek és jogvédő szervezetek képviselői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!