Friss hírek

2008.07.22. 12:30

TENISZ: Federer számára az olimpia az első

<p>Roger Federer számára az olimpia a legfontosabb. A világranglista vezetője már a harmadik ötkarikás versenyén indul. Rafael Nadal rangsorában azonban a Grand Slam tornák állnak az élen.</p> <p>Federer, aki a Roland Garros és Wimbledon döntőjében is kikapott Nadaltól, az olimpia után rögtön New York-ba utazik, hogy megvédje a US Open címét.</p>

"Ha még nem nyertem volna Grand Slam tornát, talán az lenne a legfőbb célom. De mivel már nyertem tizenkettőt, számomra az olimpiai arany a legfontosabb. Nagyon büszke voltam 2000-ben, amikor Svájcot képviselve éppen csak lemaradtam az éremről. A legutóbbi olimpián csalódott voltam, hogy a második körben búcsúznom kellett, de életem egyik legnagyobb élménye volt. Amíg tudok járni és játszani, mindig ott leszek az olimpián" - mondta a világelső Federer.

A világranglista első 20 helyezettje közül legtöbben ott lesznek Pekingben, köztük a spanyol Nadal is.

"Számomra a Grand Slam más, az különleges. Az olimpia is fontos, de csak a Grand Slam után" - nyilatkozta a világranglista másodikja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!