Friss hírek

2008.07.23. 11:14

Orbán: megállapodás kell az erős Erdélyért

<p>Megállapodásra van szükség az erős Erdélyben érdekében - mondta Orbán Viktor, miután találkozott Tőkés László, európai parlamenti képviselővel szerdán Budapesten. A Fidesz elnöke szerint, a sikeres őszi romániai parlamenti választások előtt megállapodásra van szükség a határon túli magyar pártok, az RMDSZ és az MPP között, amiben Tőkés László vállalt közvetítő szerepet.</p>

Orbán Viktor szerint a függetlenként induló Tőkés László európai parlamenti képviselővé választása, illetve a közelmúltbeli sikeres romániai önkormányzati választás után megegyezésre és megállapodásra van szükség ahhoz, hogy a magyar pártok az ősszel esedékes romániai parlamenti választásokon is sikeresen szerepeljenek. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Magyar Polgári Párt (MPP) között Tőkés László vállalt közvetítő szerepet, hogy lehetőség szerint egy héten belül elkezdődnek a tárgyalások a választási együttműködés érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!