Friss hírek

2008.07.21. 17:41

Másfél hónapra ismét bezárt a pécsi Hullámfürdő

<p>Hétfőtől szeptember elsejéig ismét bezárták a pécsi Hullámfürdő fedett uszodáját. A végső javításokat, felújításokat végzik a tetőszerkezeten. Az álmennyezet még 2005. novemberében szakadt le. Tavaly teljesen kicserélték a tetőt, de az utómunkálatokat egy vízilabda torna miatt idén nyárra halasztották.</p>

Szeptemberig leszerelik a tavaly felfúrt álmennyezetet, valamint lefestik a tartó gerendákat a pécsi Hullámfürdőben. Emiatt csaknem másfél hónapig ismét zárva lesz a pécsi Hullámfürdő fedett uszodája, beleértve a gyerekmedencét is. A hőkabin, a szauna, a masszázs azonban nyitva lesz, ugyanígy a szabadtéri medence is - mondta a Független Hírügynökségnek Hazeneuer György, a Hullámfürdő főmérnöke. Hozzátette: a munkák egy hónapot vesznek igénybe, utána egy hétig töltik fel a medencét és fűtik fel a vizet. Szeptember elsején a már teljesen felújított és végleges állapotában nyitják meg az uszodát.

A pécsi Hullámfürdő álmennyezetének egy része, csaknem negyven négyzetméter, még 2005. novemberében szakadt le: pára került az álmennyezet alá, és ott a fa tartószerkezet elkorhadt. Csak a szerencsén múlott, hogy senki sem sérült meg. Akkor hónapokra bezárták az uszodát, átmenetileg megerősítették a tetőt, ezért 2006 őszén ismét megnyitottak. 2007. januárban azonban a mennyezetborítás mindenütt átnedvesedett, alatta korhadt volt a tartószerkezet. Biztonsági okokból a fürdőt újból bezárták. Márciusra kiszáradt az álmennyezet, így újból lehetett használni a medencéket. Tavaly nyáron bontották le a teljes tetőszerkezetet, és újat építettek. Az uszodát tavaly szeptemberben ismét megnyitották, az utómunkálatokat azonban egy vízilabda torna miatt idén nyárra halasztották, ezért hétfőtől újból bezárták. A teljes felújítás nettó 130 millió forintba kerül, amit pécsi önkormányzat fizet ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!