Friss hírek

2008.07.31. 12:03

Jazznapok tizenharmadjára Neszmélyen

<p>Tizenharmadik alkalommal rendezik meg augusztus első hétvégéjén a Komárom-Esztergom megyei Neszmélyen, a nemzetközi jazznapokat. A péntektől vasárnapig zajló háromnapos zenei rendezvényen a hazai dzsesszélet kiemelkedő képviselői lépnek fel, így mások mellett Oláh Tzumó Árpád, a Sárik Péter trió, a Balázs Elemér Group és a Tony Lakatos Quartet ad koncertet - tájékoztatta csütörtökön a Független Hírügynökséget Horváth József, a Dzsesszmély Nemzetközi Jazznapok fesztiváligazgatója.</p>

A fesztivál nyitónapjánn pénteken este elsőként Oláh Tzumó Árpád lép fel triójával. A jazz-zongorista Egri Jánossal, Mohai Andrással és Tűzkő Csabával ad koncertet. Utánuk lép színpadra a Sramkó János Group. Szombaton a Sárik Péter trió kezdi az estet, majd a Balázs Elemér Group koncertjét hallgathatja meg a neszmélyi közönség. A jazz estet a Tin Tin Quintet koncertje zárja. A fesztivál zárónapján a Fusio Group kezdi az estet. A 13. neszmélyi jazznapokat a Tony Lakatos Quartet koncertje zárja.

Érdeklődésünkre Horváth József elmondta: terveik szerint jövőre is augusztus első hétvégéjén rendezik meg a Dzsesszmély Nemzetközi Jazznapokat. A programot azonban bővíteni szeretnék, a kezdő zenekaroknak is bemutatkozási lehetőséget kínálnak 2009-től a neszmélyi jazznapok, tette hozzá a fesztiváligazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!