Friss hírek

2008.07.26. 14:44

Az utcára otmlott egy háztető Pócsán

<p>Egyik pillanatról a másikra leomlott egy háztető a Baranya megyei Pócsán. A tetőn és falakon semmi jele nem volt annak, hogy mozogna a tetőszerkezet, még a múlt heti viharokat is kibírta. Péntek délután azonban egy az egyben leszakadt, rá az utcára. A helyiek a kamionokat okolják, szerintük miattuk rongálódnak meg a házak.</p>

A hatalmas pusztulás egyik pillanatról a másikra történt. A ház tulajdonosa éppen bent volt, amikor dübörgés halott. Azt hitte, hogy a kémény dőlt le, de amikor kiment, látta, hogy az egész tetőszerkezet leomlott. A tulajdonosnak nem volt biztosítása, így most azt sem tudja, hogyan építi újra a tetőt. A helyiek segítenek a romokat eltakarítni. Szerintük a hatalmas teherautóforgalom rongálja az épületeket, úgy gondolják ez tető is emiatt omlott le.

Az önkormányzat nem tudja kitiltatni a kamionokat a településről. Sokszor kérik a rendőrség segítségét, de ritkán jönnek ki sebességet mérni. A településen most azt várják, hogy Ivándárdáig épüljön autópálya, szerintük csak akkor oldódna meg a helyzet. Addig is szerintük az lenne a jó, ha Beremendről vasúttal szállítanák a cementet.

A településen egyébként három évvel ezelőtt végeztek egy felmérést. Akkor 5 óra alatt 280 kamion hajtott át a településen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!