Friss hírek

2008.07.31. 10:55

Az ausztrál kormányfő fegyenc ősei

<p>Ruhalopásért halálra ítélt utcagyerek és egy csomag cukor ellopásáért az ausztrál fegyenctelepre küldött elítélt is szerepel Kevin Rudd ausztrál kormányfő ősei között - jelentették be kutatatók csütörtökön. A felfedezés valószínűleg csak növelni fogja a miniszterelnök népszerűségét Ausztráliában, ahol az emberek többsége már büszkén vállalja a fegyencmúltat.</p>

Kevin Rudd apai ágán két fegyenc is szerepel. Mary Wade nevű egyik ősét, aki utcagyerekként kéregetésből, és utcaseprésből próbálta fenntartani magát, 1788-ban, 12 éves korában halálra ítélték. Mary-t azért akarták kivégezni, mert egy idősebb lánnyal együtt ellopták egy nyolc éves kislány ruháját, és alsóneműjét, de a halálos ítéletet 1789 januárjában megváltoztatva végül Új- Dél Wales-be deportálták.

Az ausztrál kormányfő másik fegyenc ősét, Thomas Ruddot 1801-ben szállították Ausztráliába, ahol hétéves börtönbüntetést kellett letöltenie, amiért "törvénytelenül jutott egy csomag cukorhoz". 1788 és 1868 között nagyjából 160 ezer elítéltet szállítottak a britek a fegyenctelepnek használt Ausztráliába.

Az ausztrál kormányfőnek Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza két, bőrkötéses kötetben adta át az ősei történetét tartalmazó iratokat egy zártkörű ünnepségen Sydney-ben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!