Friss hírek

2007.11.09. 11:14

Vendégségbe mentek a legszegényebbek a leggazdagabbakhoz

<p>Az ország egyik legszegényebb falujának lakóit látják vendégül pénteken az egyik leggazdagabb városban. A Baranya megyei Gilvánfáról 70 ember utazott reggel busszal a Zala megyei Hévízre, az ottani tófürdőbe. Az egynapos kirándulás buszköltségét Gilvánfa állja, minden mást a zalai város fizet.</p>

A hévízi önkormányzat akár az összes gilvánfait vendégül látta volna, de a busz sokba kerül, így csak a leginkább rászorulók utazhattak. Péntek reggel fél nyolckor indultak útnak. A felnőttek és a gyerekek napok óta készültek a kirándulásra, szendvicset és fürdőnadrágot csomagoltak maguknak.

Az alig 450 lakosú Gilvánfán szinte mindenki támogatásra szorul. A baranyai faluban 98 százalékos a munkanélküliség, az önkormányzat bevételeiből semmilyen fejlesztésre nem futja. Sok helybeli a falu végét jelző táblánál még nem jutott messzebbre, most viszont fürdőzhetnek Európa egyik leghíresebb gyógyfürdőjében.

Hévíz önkormányzatának jelentős bevétele van az idegenforgalomból, díszburkolatos járdák, szökőkutak, üzletek, négy- és ötcsillagos szállodák jellemzik a várost. Vértes Árpád polgármester vitatja ugyan a leggazdagabb vidéki város címet, de elismeri, hogy az önkormányzatnak van miből jótékonykodnia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!