Friss hírek

2007.11.14. 10:34

Változatlanul súlyos életveszélyes állapotban van az Erzsébet Kórházban megégett beteg

<p>Változatlanul súlyos életveszélyes állapotban van az az 58 éves férfi, aki szombaton az Erzsébet Kórházban keletkezett tűz miatt égett meg - tájékoztatták a Független Hírügynökséget az István Kórház égési osztályán. A tűz után ideszállították a beteget, mivel speciális égési sérüléseket csak kiemelt, nagyobb központokban tudnak kezelni.</p>

A férfi szombat óta lélelegzetőgépen van, a korábbi információk szerint testfelületének 30 százaléka égett meg.

Szombaton hajnalban azért keletkezett a tűz az Erzsébet Kórház onkológiai rehabilitációs osztályának egyik földszinti kórtermében, mert a megégett beteg ágyszomszédja rágyújtott. A lángok előszőr a függönyre, majd onnan az áldozat ágyára terjedtek. A nagy erőkkel kiérkező tűzoltók néhány perc alatt eloltották a tüzet, de a füsttel telítődött épületrészből ki kellett menekíteni 28 beteget. A tűzoltók hatékony munkájának köszönhetően, a megégett férfin kívül senki nem sérült meg és a betegeket még szombaton vissza tudták költöztetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!