Friss hírek

2007.11.16. 12:35

Úton-útfélen tizedszer - balesetmegelőzési bábverseny lesz a Teve utcai rendőrpalotában

<p>Gyerekeknek rendez bábversenyt a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központban a Pest megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési bizottsága. A verseny jövő hét csütörtökön lesz, a megyei iskolákon kívül a környező megyékből is jelentkeztek általános iskolás és óvodás bábcsoportok. A zsűriben Gyurkó Henrik bábművész és Pintácsi Alexandra, vagyis Szandi is ott lesz.</p>

A Pest megyei rendőr-főkapitányság közlése szerint a verseny célja a gyermekbalesetek megelőzése. A megyei baleset-megelőzési bizottság szerint minden alkalmat meg kell ragadni, hogy a gyerekeket megismertessék a közlekedés szabályaival, hogy a tragédiák elkerülhetőek legyenek. Most tizedik alkalommal rendezik meg az óvodásoknak és általános iskolásoknak szóló versenyt. A versenyre a csoportoknak önálló mesét kell készíteniük a közlekedéssel kapcsolatban. A bábokat is a gyerekek maguk készítik és a történetet is ők adják elő majd a Teve utcai rendőrségi központban, jövő hét csütörtökön, az "Úton-útfélen" nevű versenyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!