Friss hírek

2007.11.02. 14:32

Újabb vasúti baleset Pestszentlőrincen

<p>Pénteken kora délután ismét egy sóderszállító teherautó és egy vonat ütközött össze Pestszentlőrincen a vasútállomáson. Délelőtt már volt itt egy hasonló baleset, akkor tehervonat mozdonyával, most a Záhony felől érkező gyorsvonat mozdonyával ütközött az állomás felújításában résztvevő egyik teherautó. munkavédelmi okokból a felújítási munkákat a vasúttársaság péntekre leállíttatta. A menetrend még a délelőtti eset után sem állt helyre teljesen, a mostani baleset további, több órás késéseket okoz, néhány vonat ki is maradhat.</p>

Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy délután két óra előtt a délelőttihez kísértetiesen hasonló baleset történt a pestszentlőrinci vasútállomáson. Pestszentlőrincen az állomás és a vágányok felújítása miatt csak egy vágányon közlekedtek a vonatok. Az itt áthaladó, Záhony felől érkező gyorsvonat mozdonyának ment neki a munkaterületen egy teherautó. Senki nem sérült meg, de további késések várhatóak a vasúti közlekedésben.

A baleset a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonal menetrendjét érinti, de késnek, illetve kerülővel közlekednek a Szeged és Nyíregyháza irányába közlekedő gyorsvonatok is. A távolsági, Intercity és gyorsvonatok Újszász felé kerülnek. Budapest és Vecsés között most egyáltalán nem járnak a vonatok. A Cegléd felől érkező járatok csak Vecsésig közlekednek. A Budapest-Vecsés közti szakaszon az utasok szállítását kora délután már elkezdte szervezni a vasúttársaság.

Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője délután elmondta, hogy az október óta tartó felújítás alatt eddig nem történt baleset. A vasúttársaság most a munka leállítására utasította a munkavezetőt, amig a kivitelezők nem tudják biztosítani Pestszentlőrincen a biztonságos vasúti közlekedést és a munkások biztonságát is. A balesetek egyébként azért történtek, mert a teherautó sofőrök túl közel mentek az egyetlen működő vasúti sínhez, vagyis nem tartották be a biztonságos távolságot. A munka egyébként december 8-ig tart, a vágányok felújítása mellett aluljárót is építenek.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, délelőtt egy tehervonat mozdonyának ütközött egy a felújításban résztvevő tehervonat. Egyórás késések már akkor voltak a vasúti közlekedésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!