Friss hírek

2007.11.14. 17:43

Újabb megmozdulás a Lengyel Gyula Szakközépiskoláért

<p>Újabb akciót szerveznek a Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskola megmentéséért: csütörtök reggel a tantestület és a szülők nyomására a fővárosi önkormányzat több képviselője ellátogat az intézménybe, hogy felmérjék, mekkora kihasználtsággal működik az iskola - vagyis tényleg szükség van-e a bezárásra.</p>

A főváros korábban létszámhiányra hivatkozva szüntette meg az intézményt - jövő ősszel zárnának be végleg -, mondván, hogy a 20 teremre 700 diák juthatna, de csak 412-en iratkoztak be. Az iskola vezetősége szerint viszont rosszul mérték fel a termeket, így csak 400 diák fér az épületbe. Ehhez képest a 412 nappali tagozatos diák több, mint 100 százalékos kihasználtságot jelent - mondta Győrfi Erzsébet, az egyik szülő a Független Hírügynökségnek.

A szülők csütörtökön petíciót adnak át Germánné Vastag Györgyinek, a főváros oktatási bizottsága elnökének. Ebben azt kérik, hogy állítsák vissza a 150 éves iskola önállóságát, és adják meg a lehetőséget az önkéntes integrációra vagy fenntartó-váltásra. Ha a kezdeményezés nem jár sikerrel, a diákok és a szülők újabb megmozdulást terveznek a Városháza előtt, amikor a Fővárosi Közgyűlés a szakképzés átalakításának újabb lépéseiről dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!