Friss hírek

2007.11.15. 20:21

Újabb havazásra kell számítani a Dunántúlon

<p>Továbbra is havazásra kell számítani itthon. Csütörtök éjszaka főleg a Dunántúlon és az Északi-középhegységben eshet a hó - az alcsonyabban fekvő területeken az eddigiekhez képest újabb 5 centis, ennél feljebb pedig akár 8 centis hóréteg is hullhat reggelig. Az utolsó jelentés szerint a Dunántúl északi felében esik most a hó, ami a hideg miatt meg is marad. A 200 méter alatt fekvő területeken most 3-4 centis, a magasabban fekvő részeken 5-8 centis hótakaró van ezen a környéken.</p>

Az ország többi részén havas eső, a Tiszántúlon főleg eső fordul elő. Ez éjszaka hóvá alakulhat, de nappal a sík vidéken valószínűleg nem marad meg - mondta a Független Hírügynökségnek Polyánszky Zoltán meteorológus. Győr-Moson-Sopron, illetve Vas megyében 60-70 kilométer/ órás, viharos széllökések érkeznek észak felől, ami ebben a régióban és a Bakonyban hófúvást okozhat, várhatóan éjszaka is kell még erre számítani.

A hét utolsó munkanapján, pénteken főleg északkeleten számítanak 2-3 centis havazásra, de később az északi országrészben is fokozatosan megszűnik a csapadék - mondta Polyánszky Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!