Friss hírek

2007.11.14. 19:57

Toller Lászlót kómában is megilleti a képviselői járandóság - RTL Klub Híradó

<p>Több mint egy éve kómában van Toller László. Az egykori pécsi polgármester most is kap képviselői költségtérítést az országgyűlés hivatalától. A törvény szerint ugyanis a képviselőt mandátuma végéig megilleti a járandóság, hacsak nem mond le róla. Toller László mandátuma csak akkor szűnne meg automatikusan, ha családja cselekvőképtelennek nyilváníttatná, ezt azonban nem akarják.</p>

Toller László tavaly nyári balesete óta kómában van. Az országgyűlés hivatala tavaly június óta nem csupán képviselői tiszteletdíját, hanem havi 287 ezer forintos költségtérítési átalányát is átutalja neki. Mivel a képviselő állapota miatt nem tud lemondani mandátumáról, az csak akkor szűnne meg, ha családja nyilváníttatná cselekvőképtelennek. Toller Tünde, a képviselő felesége az RTL Klub Híradójának azt mondta, hogy férje 2010-ig képviselő marad, bíznak a felépülésében, nem nyilvánítják cselekvőképtelennek.

Így Toller László akár a ciklus végéig törvényesen megkaphatja a járandóságát, a tiszteletdíjat és a költségtérítési átalányt is. Az MSZP szerint a közpénzügyi javaslat megoldást adott volna az ilyen szituációkra is, de a Fidesz kedden bejelentette: nem tárgyal a javaslatról. Bánki Erik, a Fidesz országgyűlési képviselője az RTL Klub Híradójának azt nyilatkozta, hogy a szocialisták kezdeményezése nem oldaná meg a helyzetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!