Friss hírek

2007.11.21. 06:48

SZTRÁJK - Üresek a fővárosi pályaudvarok

<p>Szinte teljesen üresek a fővárosi pályaudvarok szerdán reggel a hat órakor megkezdődött hatórás vasutassztrájk miatt. Mindössze néhány utast látni, akik a hat óra előtt beérkezett szerelvényekkel utaztak. A pályaudvarok információs pultjainál azt mondják, hogy délig egyetlen járat sem indul el.</p>

Gyakorlatilag teljesen üres szerdán reggel a Nyugati pályaudvar - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. A hat órakor megkezdett sztrájk után még néhány szerelvény beérkezett, azóta azonban egy sem indult el. A hangosbemondókon folyamatos a tájékoztatás, azt mondják, hogy délig egyetlen vonat sem indul.

Hasonló a helyzet a Keleti pályaudvaron is, ott sem látni szinte senkit. Oda hat óra előtt pár perccel érkezett be az utolsó szerelvény és azóta egy sem indult el. Érdekesség, hogy a 6-os és 8-as vágányokhoz aktivisták "sztrájk" feliratú transzparenseket helyeztek el.

A Déli pályaudvar is majdnem teljesen kiürült, ott is csak azokat látni, akik egy korábbi járattal érkeztek. Valamivel fél hét előtt érkezett be az utolsó szerelvény, ki azonban egy sem gurult az állomásról, várhatóan délig nem is fog.

A vasutasok reggel hat órakor kezdték meg a sztrájkot: a GYSEV járatai már nyolc órakor elindulnak, az összes többi járhatóan azonban csak délben. Fűtés és világítás van és lesz is a szerelvényeken, és az utasokat is tájékoztatni fogják. A hatórás munkabeszüntetés 1300 vonatot érinthet. A vasutas szakszervezetek a 38 mellékvonal tervezett megszűntetése ellen tiltakoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!