Friss hírek

2007.11.21. 12:37

SZTRÁJK: Pedagógussztrájk Borsodban

<p>Hat középiskolákban és egy általános iskolában sztrájkoltak a pedagógusok Borsod-Abaúj-Zemplén megyében szerdán. A miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban az utolsó két órára időzítették a sztrájkot. A többi helyen befejeződött délelőtt a munkabeszüntetés.</p>

A legtöbb sztrájkoló pedagógus a kazincbarcikai Jókai Szakközépiskolában volt, ott 40 pedagógusból 34-en nem tanítottak. A leghosszabb munkabeszüntetés a miskolci Kós Károly Szakközépiskolában volt, ott az első négy órában sztrájkoltak a tanárok. A miskolci Bartók Zeneművészeti Szakközépiskolában alacsony volt a részvételi arány, itt összesen 5 pedagógus nem állt a katedrára. Ennek az az oka, hogy összesen 6 osztály van az iskolában, és a bent lévők közül nem mindenki csatlakozott a sztrájkhoz.

A Kós Károly szakközépiskolában a vasutassztrájk miatt sok gyerek hiányzott. Az egyik osztályban például a 33 gyerekből 13-an nem mentek iskolába.
A PDSZ Borsod megyei tagjai közül többen a vegyipari dolgozók buszával indulnak délután a budapesti demonstrációra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!