Friss hírek

2007.11.20. 20:54

SZTRÁJK - Csongrád és Bács-Kiskun megyében is töhb Volán-busz jár majd

<p>Szegeden 40, a Dél-alföldön több mint 100 vonatot és több száz vasúti dolgozót érint a reggel hat órakor kezdődő sztrájk, mellettük több ezer Volán-dolgozó, pedagógus, orvos, gyógyszerész szolidaritásból kék szalagot tűz a ruhájára, a tömegközlekedési járművekre. A Volán az igényeknek megfelelően sűríti járatait a vasúti sztrájk idejére.</p>

A vasúti dolgozók sztrájkja miatt a pályaudvarokon és a vasútállomásokon az utasok miatt fűtik a várótermeket, a vonatokat, világítanak és gondoskodnak az utasok folyamatos tájékoztatásáról. Csak Szegeden három irányba - Budapest, Békéscsaba és Szabadka felé - negyven vonatot érint a hatórás munkabeszüntetés, a normális üzemmenet várhatóan csak a sztrájk után órákkal, késő éjszakára áll helyre - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Darvas Tibor csomóponti állomásfőnök.

Csongrád és Bács-Kiskun megyékben sem a Tisza Volán, sem a Kunság Volán dolgozói nem sztrájkolnak, így a helyi és a távolsági autóbusz közlekedésben nem kell fennakadásokra számítani. A Volán társaságok a várhatóan nagyobb utasszám miatt több autóbuszt is állítanak forgalomba - tudta meg a Független Hírügynökség.

A Délmagyarországi Áramszolgáltató (DÉMÁSZ) Zrt. munkatársai is sztrájkolnak szolidaritásból, délután egy és három óra között. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy folyamatos lesz az áramszolgáltatás, a lakosság semmit sem érzékel a munkabeszüntetésből, emellett lesz hálózati üzemzavar-elhárítás is. A lakossági fogyasztók egyedül az ügyfélszolgálatok sztrájk alatti bezárásával találkozhatnak - tájékoztatott Kovács Krisztina, a Démász Zrt. kommunikácós vezetője.

Kecskeméten sztrájkolnak a tanárok, hat középiskolában elmarad az első két óra - tudta meg a Független Hírügynökség. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a tanulóknak nem kell iskolába menniük az első két órában. A pedagógusok az érintett intézményekben - Katona- és Bolyai-gimnázium, Széchenyi István Vendéglátóipari Szakközépiskola, Kocsis Pál Mezőgazdasági Szakközépiskola, Gáspár András és Kandó Kálmán szakközép és szakmunkásképző - gondoskodnak a gyerekek felügyeletéről.

Mindkét megyéből több orvos és gyógyszerész jelezte, hogy - egyénileg - felutazik a fővárosba és részt vesz az este 6-kor a Kossuth tér és az Alkotmány utca kereszteződésében tervezett demonstráción.

Szerdán Kecskeméten a Kossuth téren a MAGOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete 16 és 19 óra között szolidaritási demonstrációt rendez, melyre 100-200 tüntetőt várnak, Kiskunfélegyházán a Fidelitas helyi vezetője jelezte, hogy 16 és 17 óra között, körülbelül ötvenen csendes demonstrációt tartanak a Petőfi téren.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!