Friss hírek

2007.11.19. 13:37

SZTRÁJK - Békésben is sztrájkolnak a buszvezetők

<p>Szerdán reggel hat és nyolc óra között sztrájkolnak a Körös Volán dolgozói Békés megyében - közölte Hoffman Antal szakszervezeti vezető. A munkabeszüntetés ideje alatt csak a más megyeszékhelyekre közlekedő távolsági járatok indulnak el, ez nyolc buszjáratot érint. A többi jármű hat óra után elviszi az utasokat a legközelebbi váróteremmel rendelkező pályaudvarra és ott vár egészen nyolc óráig. Békéscsabán a helyi járatok sem közlekednek ebben az időszakban.</p>

A szakszervezet arra kéri az utasokat, hogy hat és nyolc óra között ne menjenek ki a buszmegállókba.

Nyolc óra után külön mentesítő járatok nem lesznek, a sztrájk miatt leálló járművek és a menetrendszerinti járatok indulnak el.

Szerdára a Liga Szakszervezetek hirdettek országos sztrájkot, délutánra pedig demonstrációt. Így akarnak tiltakozni az egészségügyi reform, a vasúti szárnyvonalak megszűntetése és a nyugdíjrendszer átalakítása miatt. A munkabeszüntetéshez már csatlakoztak többek között vasutas szervezetek, buszvezetők és villamosenergia ipari dolgozók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!