Friss hírek

2007.11.14. 10:46

Szent Erzsébet rózsája-díj Mádl Dalmának

<p>Mádl Dalma kapja a Szent Erzsébet rózsája-díjat idén. Az irgalmasság és a szolgáló szeretet erényeinek elismerésére 1999-ben alapított díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) kuratóriumának döntése értelmében vasárnap veheti át a volt köztársasági elnök felesége - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szerdahelyi Csongor, az MKPK sajtófőnöke.</p>

Az egyházmegyék, az egyházközségek, a karitász szervezetek és szerzetesrendek javaslatai alapján odaítélt díjat Erdő Péter bíboros-prímás, az MKPK elnöke adja át Mádl Dalmának a Szent Erzsébet Jubileumi Év záróünnepségén Sárospatakon.

Az indoklás szerint Mádl Dalma a Katolikus Karitász jószolgálati nagyköveteként sokat segít a rászorulóknak. Évtizedek óta figyelmet fordít az elesettekre. Férje köztársasági elnöki hivatalba lépése után karitatív tevékenysége kiterjedt a határon túlra is. Munkája során ellátogatott a természeti katasztrófák által sújtott területekre, részt vett a kárpátaljai és Felső-Tisza-vidéki árvizek károsultjainak megsegítésében. Férje mandátumának lejárta után létrehozta az "istenadta Tehetség" alapítványt, amely a hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalok továbbtanulását segíti.

A Szent Erzsébet rózsája díj Pálffy Katalin szobrászművész alkotása. A bronzból készült érem előoldalán egy rózsa látható, hátlapján pedig a díj-és az adományozó neve olvasható. Az elismeréssel pénzjutalom nem jár.

Nyolcadik alkalommal adják át a Szent Erzsébet rózsája-díjat. Tavaly Gombás Istvánné vehette át a díjat, aki a szenvedélybetegek gyógyulásáért kifejtett tevékenységéért részesült a magyar Katolikus Püspöki Konferencia elismerésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!