Friss hírek

2007.11.01. 20:35

Rowling megírta első könyvét a Potter-finálé óta

<p>Befejezte új könyvét a Harry Potter-sorozat írónője, ez azonban nem kerül a könyvesboltok polcaira - erről J.K.Rowling a BBC-nek nyilatkozott csütörtökön. Az az öt mese olvasható benne, amiket Dumbledore hagyományozott Potter barátjára, Hermione-ra a hetedik Harry Potter könyben.</p>

A rajongók nem tudják majd megvásárolni a Beedle, a költő meséit (The Tales of Beedle The Bard), hiszen összesen hét példányt készítettek belőle: hatot már elajándékoztak, egyet pedig árverésre bocsátanak. Mind a hét példány kézzel írott és maga Rowling illusztrálta a bőrkötéses, ezüsttel és ékkövekkel díszített kiadásokat.

Az öt mese közül egy már feltűnt az utolsó Harry Potter-könyvben, négy azonban még sosem látott napvilágot. Az írónő elmondta, hogy a munka segített neki elválni a történettől és karaktereitől. A mesék címe: A jószerencse forrása, A varázslómester szőrös szíve, Három báty meséje, A varázsló és az ugráló fazék, és a Nyuszimuszi meg a fecsegő fatönk. Az írónő azt mondta, hogy ezek a történetek már nem Harryről, Ronról és Hermione-ról, hanem a világról szólnak.

A hetedik példány december 13-án kerül kalapács alá a Sotheby s árverésén Londonban. Arra számítanak, hogy ötvenezer font (18 millió forint) körüli összegért találnak rá vevőt. A bevétel Rowling alapítványát, a Gyerekek Hangját gazdagítja, amely az elesett gyerekek felkarolását tűzte zászlájára Európában.

J. K. Rowling most egy gyerekkönyvön dolgozik, félig már megírta, azt egyelőre nem tudni, mikor kerül a boltokba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!