Friss hírek

2007.11.03. 15:33

Rendkívüli állapotot vezetnek be Pakisztánban

<p>A pakisztáni elnök rendkívüli állapot bevezetését tervezi az országban - jelentették helyi kereskedelmi televíziók szombaton, mielőtt megszakadt volna adásuk. Egy magas rangú tisztségviselő közölte, hogy a kormány rendkívüli ülést tart, és este döntenek a rendkívüli állapot bevezetéséről. A hírt megerősítette az elnök egyik munkatársa is.</p>

A Geo News és a Dawn News nevű kereskedelmi csatornák adása váratlanul megszűnt Pakisztánban. Mindkét adó azt jelentette, hogy Pervez Musarraf elnök rendkívüli állapot bevezetését tervezi, és emiatt szünetel a sugárzás. Beszámolók szerint megszünt a telefonszolgáltás is.

A hadsereg és rendőrség emberei közben körbevették a Legfelsőbb Bíróság épületét, jelentette az AFP francia hírügynökség egyik tudósítója. A néhány tucatnyi rendőr és két teherautónyi katona kordonokkal zárta le a környéket.

Egy magas rangú kormánytisztviselő az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva közölte, hogy a kormány rendkívüli ülésen vitatja meg Musarraf elnök javaslatát a rendkívüli állapot bevezetéséről. Az elnök este jelenti be a döntést.

A rendkívüli állapot esetleges bevezetéséről már korábban is jelentek meg hírek. A The New York Times című amerikai lap információi szerint európai és amerikai diplomaták már hétfő óta próbálják erről lebeszélni Mussarraf elnököt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!