Friss hírek

2007.11.06. 18:02

Összesen 10 millió forint bírságot szab ki az APEH virágboltokra és köztéri árusokra

<p>Országosan 520 nyugta-ellenőrzést tartott virágboltokban és a temetők környékén lévő árusoknál az adóhatóság a Mindenszentek körüli napokban. Összesen 156 esetben találtak szabálytalanságot az APEH revizorai, 98 esetben pedig egyáltalán nem kaptak nyugtát - összegezte a Független Hírügynökségnek a tapasztalatokat az adóhatóság szóvivője. Bakonyi Ágnes hozzátette: körülbelül 10 millió forint bírságot szabnak majd ki összesen.</p>

Az APEH négynapos országos ellenőrzést tartott a halottak napjához kapcsolódóan: virágboltokat és a temető környékén lévő árusokat vizsgáltak. A tapasztalatok összesítéséből kiderült, hogy az üzletek 11 százalékában nem adtak nyugtát; a piacokon és a köztereken pedig 42 százalékos volt ez az arány. A virágboltok 22 százalékában találtak valamilyen hiányosságot, a piaci és köztéri árusoknak több mint felénél volt probléma - mondta el az APEH szóvivője. Hozzátette: ezek a számok hasonlóak az elmúlt évek tapasztalataihoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!