Friss hírek

2007.11.05. 08:23

Nem utasítják ki a szurkáló kubai menekülteket - RTL Klub

<p>Csak súlyos, szándékos bűncselekmény utáni jogerős bírósági döntést követően lehet visszavonni valakitől a menekültjogi státuszt - mondta az RTL Klub Híradójának hétfő reggeli kiadásában Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatója. A Kubából érkezett menekültek garázdasága miatt nem fogják őket kiutasítani, de megfelelő eljárás után elmarasztalhatják őket - tette hozzá.</p>

A nemrég menekültstátuszt kapott kubaiak szurkáltak meg vasárnap hajnalban három magyart egy bicskei kocsmában. Az egyik sérült életveszélyes állapotban került kórházba, ketten kisebb sebeket szereztek. Azt nem tudni, hány külföldi keveredett a késelési ügybe, de ők és a magyarok is részegek voltak. A Fejér megyei rendőrség csoportos garázdaság miatt hallgatott ki hét embert, de senkit nem vettek őrizetbe. Néhány hete 28 kubai kapott menedékjogot hazánktól amerikai kérésre, a bicskei befogadó állomáson kaptak helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!