Friss hírek

2007.11.16. 16:47

Nem tudni mikor lesz Fico-Gyurcsány találkozó

<p>Göncz Kinga magyar külügyminiszter nem adott konkrét választ arra, hogy mikor ülhet tárgyalóasztalhoz a magyar és a szlovák kormányfő. A diplomata erről azután beszélt, hogy a felvidéki párkányban tárgyalt szlovák kollégájával. Hozzá tette: Ján Kubis kollégámat tájékoztattam a magyar elvárásokról. Mint Göncz Kinga fogalmazott: "nyilván egyetlen beszélgetés során nem lehet mindent eldönteni, szükség van az elkövetkező hetekre, hónapokra, amikor tovább tudunk egyeztetni."</p>

Göncz Kinga elmondta: szlovák kollégájával több vitás kérdésre is sikerült megoldást találniuk. Megnyugtatóan rendeződött a szlovákiai magyar helységnevek használatának kérdése. Pozsonyban nemrég olyan utasítást adott ki, amely a magyarnyelvű felvidéki történelemkönyvekben csak szlovák helységnevek szerepelhetnek. Rendeződött ezen kívül a párkányi tábla-ügy is. Nemrég ugyanis levették a dél-szlovákiai város körzeti hivatalának kétnyelvű tábláját. Ezt most a szlovák külügyminiszter közbenjárására visszahelyezték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!