Friss hírek

2007.11.18. 09:55

Minden Egyiptomban rekedt utas hazérkezik ma

<p>Az összes bajba jutott magyar turista hazaindulhat Egyiptomból vasárnap délután. A csődbe jutott Malda Tours utasai a szállodát is rendben elhagyhatják, mert az Atlasz Biztosító mindenhol rendezte a számlát - tudta meg a Független Hírügynökség Horváth Pétertől, a társaság utasbiztosítás-értékesítési osztályának igazgatójától. A chartel járatra mindenki felfér majd, hiszen Sarm el-Seikben és Hurghadán összesen 176 magyar utas tartózkodott. Ezt az adatot az utazási iroda is megerősítette.</p>

A repülőgép indulásának időpontját már két napja tudni lehet - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Horváth Péter. Hozzátette, folyamatosan telefonos kapcsolatban állt a biztosító a két egyiptomi konzullal, valamint az idegenvezetőkkel, akiknek tájékoztatni kell az utasokat erről. Az persze előfordulhat, hogy nem értek el minden egyes nyaralót.

A Független Hírügynökségnek az egyik kint rekedt turista azt nyilatkozta, hogy őket hivatalosan nem tájékoztatták erről. Sarka Katalin még vasárnap az indulás napján is úgy tudja, hogy csak Hurghadán legalább 240-en vannak, és nem tudja, hogyan férnek majd fel ennyien a 180 férőhelyes repülőgépre. A reggeli órákban még amiatt is aggódniuk kellett az utasoknak, hogy a szálloda benyújtja-e nekik a százezer forintos szobaszámlát.

A Malda Tours biztosítója azonban már rendezte a költségeket. Horváth Péter elmondta, hogy a jogszabály őket arra kötelezi, hogy a csőd esetén minden anyagi terhet át kell vállalniuk, az utasok biztonságos hazajutása érdekében. A külképviseletük őt arról tájékoztatta, hogy szombat éjszaka minden szállodával és partnerrel befejeződtek a tárgyalások, így az utasoknak nem kell fizetniük.

A kairói magyar konzul a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta, hogy a nyaralók eredetileg is vasárnap tértek volna haza. Mindössze másik repülőgép hozza az utasokat - mondta Gavalovics Ákos.

A repülőgép magyar idő szerint délután 5 órakor landol a Ferihegy 2A-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!