Friss hírek

2007.11.21. 09:41

Megrongálták a francia gyorsvasúthálózatot

<p>A vasutasok sztrájkjával küzdő francia államvasutak (SNCF) szerdán bejelentette, hogy több szabotázsakciót hajtottak végre a TGV szupergyorsvasút vonalai ellen. A vasutas szakszervezetek, a kormány és a vasúttársaság képviselői szerdán tartanak megbeszélést a már nyolcadik napjába ért sztrájk közben.</p>

Az SNCF közleményében tudatta, hogy az este több helyen egyszerre hajtottak végre szabotázs akciókat a gyorsvasút hálózat ellen, hosszabb késéseket okozva a sztrájk miatt amúgy is lelassult vonatközlekedésben. Az egyik vonalon gyújtott nagyobb tűzben harminc kilométeres szakaszon megsérült a jelzőrendszer, a normál vasúti sínekre kényszerítve a TGV vonatokat.

A cég nem közölte, hogy kik követték el az akciókat, bár korábban felhívták a figyelmet arra: harciasabb szakszervezetisek megrongálhatják a TGV hálózatot.

A sztrájkolók a kormány nyugdíjreformterve ellen tiltakoznak, Nicolas Sarkozy köztársasági elnök ugyanis meg akarja szüntetni a kedvezményes közalkalmazotti nyugellátást. A szakszervezetek szerdán ülnek le tárgyalni az állami vasúttársasággal, de közben tovább folytatják a munkabeszüntetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!