Friss hírek

2007.11.08. 12:14

Megnyílt az első Téli Könyvfieszta

<p>Csütörtök délelőtt megnyitotta kapuit az első alkalommal megrendezett Téli Könyvfieszta könyvkiállítás és vásár Budapesten. A Műcsarnok mellett felépített fűtött rendezvénysátorban 1200 négyzetméteren, hatvanöt kiállító mutatja be karácsony előtti könyvújdonságait vasárnap estig. Az író-olvasó találkozók, rendhagyó irodalomórák és könyvbemutatók mellett, egy hangstúdió is várja a látogatókat, ahol bárki elkészítheti saját hangoskönyvét. A rendezvény minden programja ingyenes.</p>

Hagyományteremtő szándékkal hívták életre az első Téli Könyvfiesztát, hangsúlyozta a szervezők nevében Iglódi Csaba. Már az idei évben is arra törekedtek, hogy minél több kiadó, magyar író mutatkozzon be a rendezvényen, tette hozzá a főszervező. Csaplár Vilmos, a Szépírók Társaságának elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta, karácsonyi könyvvásár már volt, ezentúl szezonnyitó, téli könyvvásárral is számolni kell. Hogy mit is jelent pontosan a könyvfieszta szó, még nem tudni, de ha hagyománnyá válik, akkor megtudjuk, tette hozzá Csaplár Vilmos.

Az azonban biztos, hogy nem csak az írott művek ünnepe lesz a rendezvény. A négy nap során egy mobil hangstúdió - a "Hangomkönyv" - várja az érdeklődőket, ahol a látogatók maguk rögzíthetik kedvenc szerzőjük művét egy cd-re, amit haza is vihetnek. Csütörtök délután Parti Nagy Lajos, pénteken pedig Szilágyi Ákos rendhagyó irodalomórájára iratkozhatnak be az érdeklődők. Pénteken délelőtt Popper Péter pszichológiai előadását hallgathatja meg a közönség.

Külföldi vendége is lesz a könyvfiesztának. Pénteken délután háromkor a cambridge-i egyetem történelem professzor emerituszával, Peter Spufford-val, Feiner Péter, az Országos Kereskedelmi Szövetség elnöke és Kozák Ákos, a Gfk Hungária Piackutató Intézet ügyvezető igazgatója beszélget.

A pénteki nap irodalmi zárásaként Bán Zoltán András közelmúltban megjelent regénye a "Susánka és Selyempina" kapcsán beszélget a szerzővel Závada Pál íróval, a címadás nehézségeiről. Pénteken este audio-vizuális produkcióval várja a hallgatóságot a W.I.P.E. Kortárs Zenei Műhely. Szombaton mások mellett, Ranschurg Jenővel és Vekerdy Tamással találkozhatnak a látogatók.

A papír, mint anyag nem csak könyv formában jelenik meg a Könyvfiesztán. A rendezvényen bemutatkoznak a Karton Design egyedi, újrahasznosított hullámpapírokból kézzel hajtogatott bútorai is.

A Téli Könyvfieszta csütörtökön és vasárnap 10-től 19-ig, pénteken és szombaton 10-től 20 óra 30 percig várja az érdeklődőket. A programokról részletes információ a www.telikonyvfieszta.hu oldalon olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!