Friss hírek

2007.11.05. 19:03

Meglepetés a parlamentben: együtt szavazott a Fidesz és a kormány az ingatlanadóról

<p>A várakozásokkal ellentétben a Fidesz és a KDNP szavazatainak köszönhetően mégsem lehet majd 2009-ben választani a területalapú és az értékalapú ingatlanadó között, hanem - az MSZP frakció álláspontjával ellentétben - a Fidesz a kormánytagokkal és az SZDSZ-szel közösen megszavazta, hogy bevezethető legyen a csak értékalapú ingatlanadó.</p>

Az egyes adótörvények módosító javaslatainak szavazásánál hétfőn este ugyanakkor az MSZP frakció akarata érvényesült, mikor az ellenzék szavazataival közösen többségbe kerültek az SZDSZ-el és a kormánnyal szemben, így mégsem vonják össze 2008-tól az úgynevezett kisadókat.

Az SZDSZ, a kormány és az MSZP ugyanakkor közösen szavazott, amikor nem támogatták az ellenzékkel szemben a személyi jövedelemadó 18 százalékos adókulcsához tartozó összeghatár megemelését. Ezt a kezdeményezést korábban az SZDSZ is támogatta, azonban a vasárnap esti koalíciós egyeztetést követően elállt a szándékától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!